Agrarisch loonwerk

  Bemesting

  Bemesting wordt door ons uitgevoerd met behulp van een Vervaet driewieler met GPS en sectieafsluiting op zowel zode- als bouwlandbemester.

  De Verveat is ook voorzien van een NIRS sensor en daardoor tevens geschikt voor de ecoregeling.

  Grondbewerking

 • Op het gebied van grondbewerking bieden wij onder andere aan:
  Ploegen
  Ploegen wordt bij ons gedaan met een 6 schaar gedragen Lemken welke tevens "on-land" kan ploegen
  Woelen
  De meeste gronden welke wij bewerken worden na het ploegen en bemesten nabewerkt met een woelerpakker. Hierdoor wordt eventuele verdichting opgeheven en wordt de grond luchtiger waardoor de grond sneller opwarmt.

  Het resultaat? Top opbrengsten in alle gewassen.

  Rotorkopeggen
  voor het bewerken van kleigronden zijn we in bezit van een 6 meter brede kverneland rotorkopeg voor meer slagkracht in de korte bewerkingsperiode.

 • Zaaien

 • Maïszaaien

  Wij zaaien maïs met een 8 rijïge Kverneland Optima E-Drive II precisiezaaimachine. Deze is voorzien van elektrische aandrijving van de zaaielementen waardoor ieder zaadje op de juiste plek terecht komt.

  De kunstmest dienen wij vloeibaar toe. Hierdoor zijn de kosten lager en wordt er altijd de juiste hoeveelheid toegediend. Standaard gebruiken wij hiervoor Anasol, dit product bevat nauwelijks Ureum en veel zwavel waardoor de stikstof optimaal opgenomen kan worden.

  Gras/graan zaaien

  Gras, graan, luzerne en allerhande groenbemesters zaaien we met een 6 meter brede Kuhn Espro 6000RC. De Espro is voorzien van drie zaaibakken, waardoor er verschillende mengsels gemaakt kunnen worden, daarnaast kunnen alle drie de bakken gebruikt worden om zaad mee te nemen, zodat ook grote stukken in één keer gezaaid kunnen worden. Voor een Optimale gewichtsverdeling, hogere schaardruk, sneller wenden en vermindering van de bodemdruk is dit een getrokken machine.

 • Gewasbescherming

 • Gewasbescherming voeren wij uit met een zelfrijdende Amazone "Pantera" spuit. Deze spuit is uitgerust met RTK-GPS besturing voor minimale overlap.

  Met deze spuit voeren wij ook rijenbemesting uit in de maïs, als deze +/- 1 meter hoog is, om stikstof verliezen te minimaliseren. Op dezelfde wijze voeren wij ook bespuitingen tegen haagwinde uit.

 • Oogst

 • De oogst voeren wij uit met behulp van een Claas Jaguar 950 welke is voorzien van opbrengstmeting, drogestofbepaling, automatische snijlengte regeling, luchtdrukwissel, Shredlage, etc.

  De afvoer wordt verzorgd door drie schuitemaker SiWa 720 silagewagens eveneens voorzien van luchtdrukwissel om de bodem te ontzien.

  Ook is er een kuhn mergemaxx 950 waarmee het gras geharkt kan worden.

  De kuil wordt vastgereden door de zware Volvo L70H (eigengewicht 17 ton) met een kuilvork

  Granen
  Sinds 2023 hebben we ook een Claas Lexion 770 Combine met 10.5 meter maaibord, strohakselaar en opbrengstmeting
 • Grondverzet

 • Op het gebied van grondverzet bieden wij onder andere aan:
  Kraan
  Wij zijn in het bezit van een 16 tons Liebherr 914 mobiele kraan, onder andere voorzien van een draaikantelstuk
  Wiellader
  Voor andere klussen zijn we ook in bezit van een Volvo L70H Wiellader