Agrarisch loonwerk

  Bemesting

 • Lees meer

  Bemesting wordt door ons uitgevoerd met behulp van een Vervaet driewieler met GPS en sectieafsluiting op zowel zode- als bouwlandbemester.

  als hulp om uw bemestingsplan samen te stellen hebben we nu ook een rekentool ter beschikking welke hier te downloaden is.

 • Grondbewerking

 • Lees meer
  Op het gebied van grondbewerking bieden wij onder andere aan:
  Ploegen
  Ploegen wordt bij ons gedaan met een 5 schaar gedragen Lemken welke tevens "on-land" kan ploegen
  Woelen
  De meeste gronden welke wij bewerken worden na het ploegen en bemesten nabewerkt met een woelerpakker. Hierdoor wordt eventuele verdichting opgeheven en wordt de grond luchtiger waardoor de grond sneller opwarmt.

  Het resultaat? Top opbrengsten in alle gewassen.

  Rotorkopeggen
  voor het bewerken van kleigronden zijn we in bezit van een 6 meter brede kverneland rotorkopeg voor meer slagkracht in de korte bewerkingsperiode.

 • Zaaien

 • Lees meer
  Maïszaaien

  Wij zaaien maïs met een 8 rijïge Kverneland Optima E-Drive II precisiezaaimachine. Deze is voorzien van elektrische aandrijving van de zaaielementen waardoor ieder zaadje op de juiste plek terecht komt.

  De kunstmest dienen wij vloeibaar toe. Hierdoor zijn de kosten lager en wordt er altijd de juiste hoeveelheid toegediend. Standaard gebruiken wij hiervoor Anasol, dit product bevat nauwelijks Ureum en veel zwavel waardoor de stikstof optimaal opgenomen kan worden.

  Gras/graan zaaien

  Gras en graan zaaien we met een 6 meter brede combinatie waarbij het zaad breedwerpig wordt afgelegd. voor een betere gewichtsverdeling bevindt het zaad zich in een fronttank

  Hieronder kunt u uw mogelijke besparing bij het maïszaaien berekenen. Vul de kolommen als volgt in:

  De andere kolommen vult u in met uw eigen gegevens.

 • Gewasbescherming

 • Lees meer

  Gewasbescherming voeren wij uit met een zelfrijdende Amazone "Pantera" spuit. Deze spuit is uitgerust met RTK-GPS besturing voor minimale overlap.

  Met deze spuit voeren wij ook rijenbemesting uit in de maïs, als deze +/- 1 meter hoog is, om stikstof verliezen te minimaliseren. Op dezelfde wijze voeren wij ook bespuitingen tegen haagwinde uit.

 • Oogst

 • Lees meer

  De oogst voeren wij uit met behulp van een Claas Jaguar 940 welke is voorzien van opbrengstmeting, drogestofbepaling, automatische snijlengte regeling, luchtdrukwissel, Shredlage, etc.

  De afvoer wordt verzorgd door twee schuitemaker SiWa 720 silagewagens eveneens voorzien van luchtdrukwissel om de bodem te ontzien.

  De kuil wordt vastgereden door de zware Volvo L70H (eigengewicht 17 ton) met een kuilvork

 • Grondverzet

 • Lees meer
  Op het gebied van grondverzet bieden wij onder andere aan:
  Kraan
  Wij zijn in het bezit van een 16 tons Liebherr 914 mobiele kraan, onder andere voorzien van een draaikantelstuk
  Wiellader
  Voor andere klussen zijn we ook in bezit van een Volvo L70H Wiellader